Istaknuto

(VIDEO) Glumac Branimir Ličen: U Sarajevu smo osjećali ponos zbog naše olimpijade
Branimir Ličen, sarajevski glumac koji trenutno živi u Sloveniji, u okviru projekta Sarajevo Olympic Journey, ispričao nam je o svojim sjećanjima i svojoj ulozi u vezi sa olimpijadom u Sarajevu.

Sarajevo je 1984. godine bilo centar sportskih, ali i kulturnih dešavanja, a Ličen nam je otkrio šta je njemu predstavljala sama olimpijada i koju je ulogu on imao u ovom velikom događaju koji se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine desio prije 40 godina:

“Jako je teško prenijeti ta osjećanja. To se događa jednom u životu i tad si u toj koži i tad to osjećaš i tad damar radi iz sve snage. Taj ponos koji smo svi osjećali u Sarajevu zbog naše olimpijade. Moj zadatak je bio da pozdravim dolazak vatre na stadion.”

Ličen je, uz mnoge sportiste svjetskog kalibra, bio u žiži svjetske javnosti:

“Tek sam sutradan vidio snimak kako su me ljudi vidjeli na TV-u, a na stadionu ispod mene su bili orkestar, dirigent i slet. To svečano otvorenje mi je sada kao kroz maglu. Bože jesam li rekao sve što sam trebao da kažem? Kad se prisjećam tih momenata nisam baš sasvim siguran je li se to meni tako dogodilo li sam ja želio da mi se tako dogodi…”

Kako je, između ostalog, istakao glumac, još uvijek se osjeća ponosno, a cijeli video pogledajte ispod:

Pogledajte sve video intervjue gdje smo se prisjetili ZOI ‘84 sa Rinkom Golubovićem i podijelite svoja sjećanja na ovaj događaj.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button