BiHKultura

Uskoro izložba “Žene u Ex-Yu Rocku” – slavlje i priznanje izuzetnih žena koje su oblikovale Ex-Yu Rock

Ex-Yu Rock Centar, mjesto gde se ljubitelji roka okupljaju i slave bezvremensku evergrin muziku, s ponosom najavljuje svoju predstojeću izložbu “Žene u Ex-Yu Rocku”.

Izložba ima za cilj da istakne sjajne i uticajne žene koje su igrale ključne uloge na Ex-Yu rok sceni.

Možda će Vas zanimati i:

Jasno je da je Ex-Yu rok scena kulturni fenomen sa trajnim nasljeđem, ali doprinosi njenih ženskih figura su nažalost, uglavnom zapostavljeni. Izložba “Žene u Ex-Yu Rocku” upravo nastoji da ispravi ovaj propust i pruži platformu za slavlje i priznanje izuzetnih žena koje su oblikovale pejzaž Ex-Yu roka.

U okviru izložbe, imaćete priliku da vidite djeliće historije kroz originalne predmete ovih sjajnih žena. Neke od njih su Jadranka Stojaković, Gordana Ivandić, Marina Perazić, Vim Cola, Amila Sulejmanović, Margita Stefanović, Tajči  i mnoge druge.

 

Izložba je namijenjena ljubiteljima muzike, historije, svim ljubiteljima kulture i široj javnosti zainteresovanoj za bogato nasljeđe Ex-Yu roka. Projekat ima za cilj da inspiriše novu generaciju, pružajući svježi pogled i za iskusne entuzijaste.

Ali postoji još razloga za slavlje. Osim sjajnih žena, 29.11. u Ex-Yu Rock Centru slavit će se i prvi rođendan Centra!

Pridružite se na otvaranju od 19:00h i uživajte u izložbi, proslavi, i programu koji su za vas pripremili.

“Žene u Ex-Yu Rocku” je prva u seriji izložbi koje se ogranizuju kao dio projekta “Rock for Unity”, koji realizuju Alicorn, Ex-Yu Rock Society i Eurothink – Centre for European Strategies, uz podršku Evropske Unije, sa ciljem očuvanja i promocije jugoslovenske rok muzike.

U okviru projekta, nedavno je objavljena i mobilna igra YoU Rock! koju možete preuzeti preko Google Play i App Store-a, a koja vam omogućava da kroz interakciju sa muzičkim zvijezdama obnovite svoje poznavanje jugoslovenske rok scene. Izložba je još podržana od strane UN Women i Pop Rock Škole Sarajevo.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button