Arhiva

U Tuzli počinje gradnja prvog poligona za obuku vozačaU Tuzli će veoma brzo početi izgradnja poligona za obuku vozača A i B kategorije, koji će se nalaziti u blizini pijace kod nekadašnjeg Siporeksa i fabrike detrdženata “Dita”. Ovaj projekat koji je pokrenulo Javno komunalno preduzeće “Saobraćaj i komunikacije” (SiK), uskoro ulazi u svoju završnu fazu uvođenjem izvođača radova u posao.

“Javni poziv za izgradnju poligona za obuku vozača je okončan, dobili smo sve neophodne saglasnosti i čekamo da izvođač radova uđe u posao, a to će biti tokom februara. Ukoliko sve bude po planu, posao ukupne vrijednosti 240.000 KM, bit će okončan u aprilu,” potvrdio je za Faktor Nedžad Malikić, direktor SiK-a.

To je samo jedan od važnih projekata koje SiK planira u ovoj godini, a drugi je izgradnja parkinga na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

“Imamo novo idejno rješenje za parking na UKC-u Tuzla, a riječ je o objektu na četiri etaže s oko 400 parkirnih mjesta i liftom, koji će se nalaziti odmah ispod glavnog ulaza u bolnički kompleks. Formirali smo radnu grupu u kojoj su predstavnici UKC-a i Grada Tuzle i očekujem da bi u ovoj godini mogli završiti papirologiju, raspisati tender za izvođače radova, pa čak možda na jesen početi s izgradnjom,” kaže Malikić.

Parking oko UKC-a je veliki problem kako za grad, tako i za najveću zdravstvenu ustanovu u Tuzlanskom kantonu. Parkirališni kapaciteti su veoma oskudni, pa se od ranog jutra oko UKC-a može vidjeti destine automobila parkiranih na trotoar i zelene površine.

“UKC je sigurno jedan od naših prioriteta, jer je očito da postoji problem s parking prostorom. Imamo razumijevanja za ljude, koji iz prijeke potrebe dolaze, tako da na tom području nismo koristili “pauk” vozilo za izmještanje nepropisno parkiranih automobila,” navodi Malikić.

Izvor
Faktor.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button