SvijetVijesti

U Alžiru bjesne šumski požari: Poginule 34 osobe
Šumski požari koji bjesne širom Alžira ubili su 34 osobe, uključujući 10 vojnika koji pokušavaju da drže plamen pod kontrolom suočeni s jakim vjetrovima i visokim ljetnim temperaturama.

Najmanje 1.500 ljudi je evakuisano, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, ne navodeći detalje. Požari bjesne već nekoliko dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da su poginule 24 osobe, a da je puno više povrijeđeno. Osim toga, Ministarstvo odbrane je kasnije objavilo da je 10 vojnika poginulo, a 25 povrijeđeno dok su se borili protiv požara u odmaralištu Beni Ksila istočno od glavnog grada Alžira.

Šumski požari, od kojih su se neki širili jakim vjetrom, proširili su se šumama i poljoprivrednim područjima u 16 regija uzrokujući 97 požara.

Najveći i najsmrtonosniji požari opustošili su dijelove Bejaia i Jijel u regiji Kabyle istočno od Alžira i Bouire, oko 100 kilometara jugoistočno od Alžira, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Operacije za gašenje požara uključivale su oko 7.500 vatrogasaca i 350 kamiona na zemlji, kao i zračnu podršku.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button