PolitikaVijesti

‘Trojka’ traži od Kemala Ademovića da sebe predloži u Kolegij Doma naroda Parlamenta BiH
Predsjednici stranaka “Trojke” (SDP BiH, Narod i Pravda i Naša stranka) zatražili su od delegata Kemala Ademovića da na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH predloži sebe u Kolegij Doma naroda i time osigura funkcionalnost koalicije na državnom nivou.

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH koja je za danas zakazana u Sarajevu trebao bi se izabrati i Kolegij koji će rukovoditi radom Doma naroda, saopćeno je iz Naroda i Pravde.

Iz „Trojka“ traže od Kemala Ademovića da sebe predloži u rukovodstvo kako bi se spriječile najavljene blokade rada državnih institucija.

– Zahtijevamo od Vas da danas na konstituirajućoj sjednici predložite sebe lično u Kolegij Doma naroda Parlamenta BiH u ime koalicije “Trojka” a sve u skladu sa našim političkim i koalicionim dogovorima. Vaša pozicija je važna zbog funkcionalnosti koalicije na državnom nivou i realizacije naših zacrtanih ciljeva.

U nekim medijima se vodi neprincipijelna kampanja kako bi u rukovodstvo Doma trebalo birati one koji najavljuju blokade vlasti na svim nivoima, zato smatramo veoma važnim da u rukovodstvu Doma naroda sjedi predstavnik Bošnjaka koji je svjestan aktuelnog trenutka i šanse koju naša domovina ima. Brzo formiranje Vijeća ministara, kandidatski status koji je naša zemlja dobila i još neke političke činjenice zahtijevaju od nas ozbiljan angažman kako bi se nagomilani problemi u Bosni i Hercegovini riješili – navodi se u dopisu koji potpisuju predsjednici SDP BiH, NiP-a i NS, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button