Najveći prodavača čokolade na svijetu Barry Callebaut počeo je prodavati ovu čokoladu koja može preživjeti četiri stepena veću temperaturu od normalne a da se ne istopi. Ova ideja pomoći će kompaniji da se probije na nova tržišta, pogotovo u mjestima gdje je toplija klima poput Bliskog Istoka i Azije.
Iz kompanije ističu kako će i sam transport čokolade sada biti jednostavniji jer se neće istopiti, a sačuvali su sve okuse i sastojke.
Proizvođači čokolade pokušavaju godinama da otkriju metodu kojom će spriječiti njeno topljenje na višim temperaturama. Stanovnici Bliskog Istoka, Afrike i Azije više jedu kekse i kolače, nego čokoladu jer su skupi transport i skladištenje.
No, Nestle je najavio još veći napredak kroz tri godine, a to je čokolada koja se neće topiti ni na 40 stepeni. Ovo će svakako smanjiti troškove i obradovati stanovnike toplih krajeva.