Sport

Slaven Bilić dobio otkaz u West Hamu
West Ham United je i službeno potvrdio da Slaven Bilić više nije trener londonskog kluba, prenosi portal sportarena.hr.

“Klub želi zahvaliti Slavenu na protekle dvije i pol godine, ali vjeruje kako su promjene nužne kako bi Klub nastavio ići naprijed u skladu s ambicijama”, stoji u saopštenju West Hama.

Uz Bilića West Ham je napustio i njegov štab koji su činili Nikola Jurčević, Edin Terzić, Julian Dics i Miljenko Rak.

Bivši hrvatski selektor u junu 2015. godine stigao je u London naslijedivši Sama Allardycea i u svojoj prvoj sezoni rušio engleske velikane. Međutim, već je sljedeća sezona donijela prve probleme koji su se nastavili i u ovoj, također zasad razočaravajućoj, sezoni uoči koje je potrošeno na pojačanja 50 miliona eura.

U 11. kola West Ham je osvojio samo devet bodova. Posljednji poraz od Liverpoola čelnici više nisu mogli tolerisati, a ko zna bi li da u pretprošlom kolu u 97. minuti nije ostao bez pobjede kod Crystal Palacea.

Ukupno je Bilić u 111 utakmica sjedio na klupi i upisao 42 pobjede, a engleski mediji “barataju” da će mu za raskid ugovora West Ham isplatiti oko dva miliona eura.

Još uvijek nije potvrđeno ko će preuzeti “Čekićare”, ali gotovo sigurno to bi trebao biti David Moyes.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button