TuzlaU fokusu

Skoro 500 migranata je napustilo Tuzlu: U toku je čišćenje platoa glavne željezničke stanice u Tuzli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK rano jutros su u 5:40 sati započeli sa akcijom izmještanja migranata sa platoa glavne željezničke stanice u Tuzli.

“Rano ujutro, služba za poslove sa strancima započela je koordinirati aktivnosti, iz svoje zakonom propisane nadležnosti, u vezi izmještanja migranata na uslovniju lokaciju. Uz unaprijed navedenu asistenciju koju pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK”, istakla je Amra Kapidžić Glasnogovornica uprave policije MUP-a TK.

Migranti, njih oko 491 su smješteni u desetak autobusa koji su upućeni u centar u Blažuj kod Sarajeva.

U toku je uklanjanje improvizovanog šatorskog naselja i čišćenje prostora platoa Željezničke stanice koje vrši ekipa JKP Komunalac Tuzla. Podsjećamo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić prošle sedmice je bio u posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje je na sastancima sa gradonačelnikom Tuzle Jamsinom Imamovićem i premijerom TK Denijalom Tulumovićem obećano da će u naredenih 10 do 15 dana migranti iz Tuzle biti izmješteni. Prema procjenama u Tuzli je boravilo oko 700 migranata, a mnogi od njih su se mjesecima nastanili u improviziranom šatorskom naselju na platou autobuske i željezničke stanice.

https://www.facebook.com/Tuzlanski.ba/videos/542505606400279/

Izvor: Tuzlanski.ba

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button