Biznis

Sarajevska firma kupila Mušku vodu kod Kladnja, poznato i po kojoj cijeni
Nakon skoro dvije godine kompleks Muška voda kod Kladnja dobio je svog kupca kojem je imovina pripala za 1.543.600 konvertibilnih maraka. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić.

Gluhić je potvrdio da je imovinu jučer kupila kompanija ParkKing iz Sarajeva u 11. krugu prodaje.

Investitor je imovinu dobio za 45 posto nižu cijenu od stvarne vrijednosti kompleksa s obzirom na to da je cijena snižavana iz prodaje u prodaju.

Možda će Vas zanimati i:

Muška voda kod Kladnja u stečaju je skoro dvije godine, a posljednja prodaja objavljena je 5. juna ove godine.

Priznata dugovanja u stečaju trenutno iznose 1.400.000 KM, međutim, ovo nije konačna cifra, s obzirom na to da predstoji još jedno ispitno ročište pred nadležnim sudom na osnovu prijava potraživanja.

Najveći dio aktuelnih potraživanja odnosi se na radnike koji su nakon izmjena zakona u višem isplatnom redu.

Novi vlasnik je dobio kompleks koji se prostire na površini od 76.768 kvadratnih metara, a pored hotela sačinjavaju ga još i bungalovi, lovačka kuća, skijaška staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

U cilju privlačenja investitora Vlada Tuzlanskog kantona ranije je pristupni put Muškoj vodi proglasila od značaja za kanton te se pristupilo njegovoj rekonstrukciji. Dosad je u radove uloženo okvirno dva miliona KM.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button