Svijet

Ronioci izvukli dva tijela nestalih radnika nakon urušavanja mosta u BaltimoreuRonioci su u srijedu izvukli tijela dvojice od šest nestalih radnika koji su poginuli nakon urušavanja mosta u Baltimoreu, objavio je Reuters.

Tijela su izvučena iz rijeke Patapsco dan nakon što je masivni kontejnerski brod izgubio pogon i sposobnost manevriranja prije nego što je udario u potporni stub mosta Francis Scott Key Bridge i u potpunosti urušio most.

Dužnosnik državne policije Marylanda rekao je da je kamion s tijelima dvojice muškaraca pronađen u blizini središnjeg dijela srušenog mosta. Također je rekao da su daljnji napori da se izvuku ostaci obustavljeni zbog sve opasnijih uslova.

Možda će Vas zanimati i:

Govoreći na konferenciji za medije u srijedu navečer, predstavnik državne policije Marylanda, pukovnik Roland Butler objavio je da je, nakon urušavanja mosta u luci Baltimore, iz vode izvučen crveni kamion, u kojem su se nalazila tijela dvojice muškaraca.

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka.

Preostala četiri radnika koji su bili dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta proglašeni su mrtvima 18 sati nakon nesreće.

Rušenje mosta, glavne prometnice preko luke, zatvorila je luku Baltimore na neodređeno vrijeme. Radi se, inače, o jednoj od najprometnijih luka na istočnoj obali SAD-a.

Ranije u srijedu, federalni istražioci pregledali su teretni brod dok su timovi za hitne slučajeve tražili tijela.

Dali, kontejnerski brod dužine tri fudbalska igrališta koji plovi pod zastavom Singapura, prijavio je gubitak snage prije sudara i bacio je sidro kako bi usporio plovilo s namjerom da odgovorni na vrijeme zaustave promet.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button