Sport

Roger Federer: Novaku nisam odao poštovanje koje je zaslužioRijetko kada se dešava da neko iz “velike trojke” progovori o iskrenim međusobnim odnosima, jer su i Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković tokom karijera mnogo toga zadržavali samo za sebe.

Federer i Nadal su godinama dominirali svjetskim tenisom, a onda se pojavio Đoković i pokvario planove i njima i njihovim navijači širom svijeta.

Dugo je bilo potrebno Đokoviću da stekne poštovanje koje zaslužuje, utisak je da ga i danas nema baš u svim dijelovima svijeta, ali je na terenu i kroz nestvarne uspjehe, rezultate i dostignuća pokazao zašto je GOAT.

Možda će Vas zanimati i:

Iako su i Federer i Nadal često imali veoma sumnjive i diskutabilne izjave kada je Novak u pitanju, Roger je od kraja profesionalne igračke karijere 2022. godine spustio loptu i sve češće pokazuje poštovanje prema Đokoviću.

„Prvi put smo igrali u Monte Carlu (2006. Federer pobijedio 6:3, 2:6, 6:3 prim.aut.) i otišao sam sa terena sa mišljom ‘da, dobar je.’ Čak i tada postojao je izvjesni ‘hajp’ oko njega, ali ja nisam bio ubijeđen. Mislim da Novaku nisam odao poštovanje koje je zaslužio zbog njegovih tehničkih nedostataka. Osjećao sam da je Novak imao veoma ekstreman forhend i njegov bekhend za mene nije bio tako fluidan kao danas. Ali onda je odlično izgladio te stvari i postao nevjerovatno čudovište od igrača,“ kazao je Federer.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button