Sastojci:
60 dkg piletine,
1 kašika crvene paprike,
5 dkg maslaca,
70 dkg prase,
so, suhi začin,
1 dl kiselog vrhnja.
Priprema:
- Piletinu narežite na komade. Prasu operite i narežite na kolutove. Na maslacu popržite narezano meso, posolite i dodajte prasu, vegetu i papriku.
- Sve dinstajte, dodajući malo vode, dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Poslužite sa pire krompirom.
Čitajte sljedeće
1 sedmica ranije
Interpretacijski centar Planet Sarajevo je među 6 evropskih muzeja koji će kroz projekat XRculture dobiti hologram
3 sedmice ranije
Večeras širom svijeta i u BiH obilježavanje Noći vještica
04/09/2025
Nevjerovatna priča iz Limassola: Porodica iz Tuzle putovala iz 4 države da bi bodrila Zmajeve
28/08/2025
Muhamed Bikić: „Bulevar Ivice Osima“ nagrađen na zlatiborskom festivalu