Sastojci:
60 dkg piletine,
1 kašika crvene paprike,
5 dkg maslaca,
70 dkg prase,
so, suhi začin,
1 dl kiselog vrhnja.
Priprema:
- Piletinu narežite na komade. Prasu operite i narežite na kolutove. Na maslacu popržite narezano meso, posolite i dodajte prasu, vegetu i papriku.
- Sve dinstajte, dodajući malo vode, dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Poslužite sa pire krompirom.
Čitajte sljedeće
2 sedmice ranije
Uspješan nastup pčelara iz BiH u Zagrebu – Api Riznica Handalić pokupila sve zlatne medalje
2 sedmice ranije
Mozartovo pismo koje se smatralo izgubljenim prodano na aukciji za nevjerojatan iznos
2 sedmice ranije
Minimalizam i elegancija: Meghan Markle oduševila najnovijim izdanjem
2 sedmice ranije
Viralni suvenir iz Italije: Limenke “svježeg vazduha” sa jezera Komo
Back to top button