Lifestyle

Radovi mlade Lukavčanke Semre Zaimović od kojih zastaje dah (FOTO)
Lukavčanka Semra Zaimović (19), studentica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, svoj talenat vrlo vješto pokazuje slikajući nevjerovatne slike od kojih bez imalo pretjerivanja, zastaje dah, piše portal sodalive.ba.

Kada vidite Semrine radove, poželjet ćete ih imati u svom domu. Na pitanje kada je otkrila svoj talenat, kaže da je oduvijek voljela “šarati” . Ona crta i slika gotovo otkako zna za sebe.

“Vjerovatno kada sam uništila sve zidove u kući. Primijećena sam od strane roditelja još u ranoj mladosti, preko učiteljice i nastavnice likovne kulture u osnovnoj pa do profesora u srednjoj školi”, otkrila je Semra koja slika i crta različitim tehnikama na raznim kompatibilnim podlogama. Međutim, kao omiljenu tehniku ističe akril na platnu.

Kažu da je najljepše kada čovjek ima “privilegiju” raditi ono što voli i nasmijan obavljati svoj posao, naročito ako se radi o onome za šta ste se obrazovali.

Kako bi osigurala svoje mjesto na Akademiji, Semra je išla na privatne časove kod kako kaže, prvo velikog čovjeka pa tek onda umjetnika i akademika, Ćamila Osmanovića. Od njega je naučila i brojne stvari koji nisu bile potrebne za prijemni.

“Školujem se fokusirana na to da moje voljeno zanimanje bude i moj budući posao. Svako zanimanje pa i ovo ima svoje dvije strane. Dobru i lošu. Dobra je ta što smo okruženi prelijepim pejzažima, prekrasnom prirodom. Inspiracija izvire na sve strane. Posjedujemo neopisive ljepote i to je ono dobro u ovom sivilu od države. Sa druge strane pak imamo vlast, takvu kakvu imamo da je dovela u pitanje sve što se moglo dovesti. Po mom mišljenju veoma malo je cijenjena umjetnost, pa je kao umjetnik i kreativac teško opstati u našoj državi ali ako postoje čvrsta volja i vjera ipak mislim da tu prepreke ne postoje pa makar to bila i siromašna država kao naša”, kazala je Semra koja je na prvoj godini studija Akademije likovnih umjetnosti, odsjek: Nastavnički i ističe da su svi u klasi jedna mala porodica u kojoj jedni druge koriguju ali i hvale.

Više njenih radova pogledajte OVDJE

Izvor: sodalive.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button