Tuzlanski kantonVijesti

Radionice i vrhunski predavači: U Tuzli počela edukacija na temu “Destinacijski menadžment”

Trodnevna edukacija


Danas je u Domu književnosti u Tuzli počela edukacija na temu “Destinacijski menadžment”.

Ova edukacija će se održati u periodu od 28. do 30.11.2023. godine, a organizator je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Glavni koncept edukacije bazira se na interaktivnim radionicama koje će biti vođene od strane vrhunskih predavača.

Radionice će se održavati svakog dana od 10:00 do 15:30 sati, pružajući polaznicima dublje razumijevanje ključnih aspekata destinacijskog menadžmenta.

Dželmina Huremović, pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Tuzlanskog kantona, naglasila je da se očekuje da će polaznici steći osnovne vještine i spoznati važnost upravljanja destinacijom.

“U Strategiji razvoja turizma TK 2024-2029 godina, predvidjeli smo edukacije kako u formalnom, tako i u neformalnom sektoru. To je bitna karika u razvoju turizma TK, a očekujemo da ćemo nakon prvih edukacija imati prve rezultate u stručnom osposobljavanju kadrova koji se bave turizmom”, kazala nam je Dželmina.

“Edukacija je najviše posvećena Turističkim zajednicama, međutim, naredne edukacije će naći različite svrhe odnosno bit će upućene različitim ciljnim grupama koje se bave turizmom”, dodala je Huremović.

Prof. dr. Andrej Mićović naglasio je da je tehnologija jedno od bitnih pitanja u eri digitalizacije kada govorimo o drugačijem pružanju usluga u oblasti turizma.

“Govorimo o velikom broju digitalnih pružalaca usluga, koji ih pružaju u skladu sa odgovarajućim zakonima o elektronskom poslovanju. Osvrnut ćemo se i na te aspekte i vidjeti na koji način mogu da se neka otvorena pitanja riješe i daju prijedlozi za buduće djelovanje”, zaključio je Mićević.

Pozivamo vas da se pridružite na edukaciji i preostala dva dana (29. i 30. novembar), a prijaviti se možete OVDJE.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button