Tuzlanski kanton

Prvo kantonalno takmičenje iz Poduzetništva za srednjoškolce Tuzlanskog kantonaU organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, ove godine po prvi put će se održati Kantonalno takmičenje iz poduzetništva za srednjoškolce.

Ovaj inicijativni događaj sastoji se iz dva dijela: Smotre poduzetništva i Festivala poduzetništva, koji su dizajnirani da promovišu poduzetničku kulturu, poduzetničke vještine i kreativnost među mladima Tuzlanskog kantona.

Smotra poduzetništva: Natjecanje u izradi koncepta poduzetničkih ideja.

Možda će Vas zanimati i:

Smotra poduzetništva, kao prvi segment takmičenja, odvijat će se 26. marta 2024. u srednjim školama širom kantona. Tokom ove smotre, timovi učenika će imati priliku da pred stručnom komisijom prezentuju svoje koncepte poduzetničkih ideja, razvijene kroz predan rad i uz podršku svojih profesora-mentora.

Ovaj segment takmičenja pruža učenicima jedinstvenu priliku da svoje ideje izlože u konkurentskom okruženju, dobijajući povratne informacije od stručnjaka iz različitih
područja.

Festival poduzetništva: Natjecanje u izradi realnih i održivih poslovnih modela.

Najuspješniji timovi sa Smotre poduzetništva plasirat će se na Festival poduzetništva, koji će biti održan 26. aprila 2024. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Pripremajući se za ovaj događaj, timovi će proći kroz obavezne edukativne radionice koje vode profesori i asistenti Ekonomskog fakulteta. Fokus ovih radionica bit će na izradi Lean Canvas poslovnog modela, omogućavajući timovima da svoje ideje pretoče u realne i održive poslovne modele. Deset najuspješnijih timova imat će čast da svoje poslovne modele prezentuju pred stručnim žirijem, sastavljenim od predstavnika Pedagoškog zavoda, Ekonomskog fakulteta, uspješnih poduzetnika i predstavnika Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona.

Nagrade i priznanja: Podstrek za buduće liderstvo.

Prva tri tima na Festivalu poduzetništva bit će nagrađena vrijednim nagradama od strane Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao priznanje za njihovu inovativnost, kreativnost i poduzetnički duh. Ove nagrade predstavljaju ne samo materijalno priznanje uspjeha mladih poduzetnika već i važan podsticaj za njihovo dalje obrazovanje i profesionalni razvoj.

Kroz ovo takmičenje, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona i Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli žele da promovišu značaj poduzetništva među mladima, te da ih inspirišu na inovativno razmišljanje i preuzimanje inicijative u svom profesionalnom razvoju.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju i podrže mlade inovatore i poduzetnike u njihovim poduhvatima, dok zajedno stvaramo budućnost punu novih prilika i mogućnosti.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button