Tuzlanski kantonVijesti

Prijem u Vladi TK za Mesuda Selimovića, bronzanog na Europskom prvenstvu


Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u posjetu Mesuda Selimovića, osvajača bronzane medalje na Europskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje je od 11. do 20. novembra održano u turskom gradu Antalya.

Uz Selimovića današnjem prijemu je prisustvovao i selektor bosanskohercegovačke kickbox reprezentacije Salko Zildžić.

Premijer Halilagić je Selimoviću, ali i svim reprezentativcima i stručnom štabu čestitao na postignutim rezultatima i uzornom predstavljanju naše domovine Bosne i Hercegovine.

– Učešća na međunarodnim takmičenjima, posebno najprestižnijim, kao što su svjetska i europska prvenstva, prilika su za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se svi sportisti u Bosni i Hercegovini susreću, osvajanje odličja, medalja i prilika da se i naša zastava vijori na najvišim postoljima posebno dobivaju na značaju. U tom svjetlu Vlada će nastojati da u skladu s mogućnostima pomogne naše sportiste kako bi u budućnosti dodatno unaprijedili svoje vještine, a time i nastupe na budućim takmičenjima – kazao je premijer Halilagić.

Selektor Zildžić istakao je da se od našim 18 takmičara, njih 10 borilo za medalje, a to je pokazatelj kvalitete, perspektive i jedan dobar zalog za budućnost.

– S obzirom da smo na ovo prvenstvo otišli sa jednom podmlađenom reprezentacijom, sa tek nekoliko iskusnijih takmičara, sigurno je da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom. S druge strane ovo prvenstvo nam je pokazalo da imamo još i potrebe i prostora da radimo sa našim mladim takmičarima, da podignemo nivo njihovog znanja, vještina i ukupne spremnosti kako bismo na narednim prvenstvima ostvarili još i bolje rezultate – kazao je Zildžić.

Selimović je dodao da je treće mjesto izvanredan rezultat, ali smatram da je mogao ostvariti i bolji plasman.

– Nije opravdanje, ali nekoliko činjenica je uticalo na to da nisam prošao u finale, od borbe više, koju sam imao u odnosu na svog protivnika u polufinalu, kao i činjenice da sam nedavno promijenio i kategoriju u kojoj nastupam, uticali su na to da ova medalja nije još sjajnija – rekao je Selimović ističući spremnost i želju da na narednim takmičenjima unaprijedi svoju formu i ostvari bolje rezultate.

Treba istaknuti da se naša reprezentacija sa prvenstva u Antaliji vratila sa ukupno četiri  medalje, od kojih jednom srebrnom i tri bronzane, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje TK.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button