KulturaZanimljivosti i zabava

Ovo je tragična sudbina koja se krije iza ex-yu hita “Tu noć kad si se udavala”
Drugu godinu fakulteta dočekao sam bodreći ortaka kome se djevojka udala (ne za njega, dabome), a on ispijao čašicu za čašicom vrteći dobro poznatu stvar. Tada, ni on ni ja nismo znali da je “Tu noć kad si se udavala” jedna jako, jako tužna priča.

Lista balada jugoslovenskog roka je dugačka kao račun iz nekog trgovinskog lanca. Oni koji su odrastali uz zvuke Riblje Čorbe, Parnog Valjka, Bijelog dugmeta, Smaka, Prljavog Kazališta i drugih, oduvijek su izdvajali nekoliko pjesama sa hevi temom u kojoj su se pronalazili. Zato je priča po kojoj je nastala balada “Tu noć kad si se udavala” donekle lična karta svakog para kome se prosto nije dalo.

Možda će Vas zanimati i:

Legenda koja prati pjesmu Prljavog kazališta priča o Jasenku Houri, osnivaču i gitaristi benda, koji je bio ludo zaljubljen u svoju djevojku. Pošto je odlazak u vojsku bio neminovan, pitao ju je da li će ga čekati dok odsluži rok. Djevojka je odgovorila “da”, a Jasenko otišao sa vjerom da će zaista biti tako.

Međutim, kada se vratio iz vojske sa bendom je imao zakazanu svirku na jednom vjenčanju. Ispostavilo se da je u pitanju bilo – njeno vjenčanje.

Iako Jasenko nije javno govorio o ovome, u pojedinim starim prepričavanjima ove priče pominje se da je djevojka, malo nakon vjenčanja, oduzeli sebi život tako što je pucala u glavu.

Nakon što smo saznali legendu o nastanku balade, valja je poslušati ponovo uz mnogo više pažnje.

Noizz.rsMožda će Vas zanimati i:

Back to top button