Valter Tuzlanski

Osuđeno šest osoba na kazne zatvora za prodaju i distribuciju droga
Kantonalni sud u Tuzli donio je i javno objavio prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv šest osoba za krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i drugih krivičnih djela.

Ovom presudom Armin Šabanović osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 10 mjeseci, Armin Rizvić na jedinstvenu kaznu od sedam godina i četiri mjeseca, Dževad Fočić na jedinstvenu kaznu od sedam godina i 10 mjeseci, Emir Kuduzović na jedinstvenu kaznu u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, a Rijad Šabanović na kaznu zatvora od jednu godinu i šest mjeseci te optuženi Denis Karić na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Oni su optuženi da su u dužem vremenskom periodu na području Tuzlanskog kantona i šire, prodavali i distribuirali opojne droge raznih vrsta: amfetamin (speed), MDMA, marihuanu i kokain većem broju konzumenata.

Pored krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neki od njih osuđeni su i za druga krivična djela: Nasilničko ponašanje, Protivpravno lišenje slobode, krivično djelo Paljevina, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i druga krivična djela.

Optužena Sanela Šabanović oslobođena je optužbe. Presuda nije pravomoćna i pomenuti mogu uložiti žalbu.

Eadiokameleon.ba / FENAMožda će Vas zanimati i:

Back to top button