Politika

Jelena Trivić: Dodik će žrtvovati sve nas, cijelu RS
Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić danas u 12 sati održala je konferenciju za medije na kojoj je naglasila da Banjaluka mora da ima slobodnu ekonomsku zonu.

Ona dodaje da u RS i BiH postoji pravni okvir za pokretanje slobodnih ekonomskih zona, a početna inicijativa mora da dođe od lokalne zajednice.

“Zato je naš prijedlog, koji ćemo realizovati po preuzimanju vlasti u Banjaluci da se pokrene osnivanje slobodne ekonomske zone” – rekla je Trivićeva.

Trivićeva je dodala da nije slučajno da Srbija ima 15 ekonomskih zona, a mi “krompir”, kako je ona naglasila, a i mi imamo blizinu autoputa, na granici smo sa EU koja nam je najveći spoljnotrgovinski partner, imamo sve pretpostavke da se to pokrene i zakon koji to definiše je na snazi još od 2020. godine.

Vezano za izborni zakon, oštro je kritikovala SNSD i HDZ: “Smatram odgovornim SNSD i HDZ prije svega, za nedonošenje izbornog zakona jer oni to blokiraju, oni to ne žele, ne žele da mijenjaju izborni zakon, odnosno, ne žele da sijeku granu na kojoj sjede.”

“Ako ne dođe do izmjena izbornog zakona krivi su SNSD i HDZ, a ako dođe eventualno do nametanja opet su oni krivi jer nisu to uradili u parlamentarnoj proceduri”, kazala je Trivićeva i dodala:

“Milorad Dodik će žrtvovati sve nas, cijelu Republiku Srpsku i narod zarad svog opstanka i sada se dešava da je uvukao svoje najbliže saradnike u svoju sumanutu politiku. Nadam se da će to stati i da neće narod osjećati veće posljedice ako govorimo o bankarskom sistemu.

– Principijelno ja sam protiv nametanja zakona, principijelno sam i protiv sankcija bilo kome i ne komentarišem to i za to sam da narod odluči ko će da vodi zemlju ali u uslovima kada narodu to otmete, kao što je na prošlim izborima narodu oduzeta izborna volja onda se nešto mora mjenjati u zakonu jer je očigledno korozan i mogućnost krađe je ogromna.” istakla je predsjednica Narodnog fronta na današnjoj konferenciji.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button