Tuzla

ORC TUZLA: Negativne društvene pojave treba iskorijeniti

Omladinski resursni centar iz Tuzle će u narednih godinu dana implementirati projekat pod nazivom “Mladi za bolju budućnost” koji ima za cilj promovisanje interkulturalnosti, smanjenja nacionalizma kao i promovisanja drugih pozitivnih vrijednosti mladih ljudi Bosne i Hercegovine.

Kao prvi korak Tuzlaci su snimili kratki promotivni video koji najavljuje njihov budući projekat. Akcenat je stavljen na stanovnike Bosne i Hercegovine, mlade ljude različitih vjeroispovjesti i običaja koji se pored svega ipak jako dobro slažu, druže i zajedno provode slobodno vrijeme.

Članovi ORC Tuzla smatraju da negativne društvene pojave sa kojima se godinama susrećemo u Bosni i Hercegovine trebaju biti iskorijenjene a upravo ovaj video iz Tuzle, grada poznatog po suživotu će motivisati i druge na pozitivno razmišljanje.

Treba napomenuti da su članovi navedenog udruženja nedavno u Tuzli imali akciju čišćenja saobraćajnih znakova na kojima su bili išarani natpisi na ćirilici i tim postupkom izazvali brojne pozitivne reakcije bosanskohercegovačke javnosti.

Projekat je podržan od strane ambasade SAD u Bosni i Hercegovini i Grada Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button