TuzlaU fokusu

Općinski sud Tuzla: Demant informacija vezanih za krađu dokaznog materijala
Nakon što su mediji plasirali informaciju kako je za sada nepoznata osoba otuđila novac u Općinskom sudu u Tuzli iz sefa u kojem su bili smješteni dokazni materijali, saopćenjem za javnost oglasio se i Općinski sud u Tuzli.

U vezi sa objavama pojedinih medija da je u Općinskom sudu u Tuzli došlo do krađe novca koji je dokazni materijal u postupku koji se vodi pred Općinskim sudom u Tuzli, ovim putem obavještavamo javnost da nisu tačni navodi da se radi o dokaznom materijalu iz predmeta koji se trenutno vodi ili vode pred ovim sudom.

U petak 01.02.2019.godine utvrđeno je da su iz metalne kase suda, koja se nalazi na prvom spratu spratu zgrade u kojoj se trenutno vrši rekonstrukcija, otuđene dvije koverte u kojima su se nalazile novčanice u iznosu od 100,00 KM i 470,00 KM.

Komisija koja je izvršila pregled stanja utvrdila je da su koverte sa novcem otuđene iz kase u kojoj se nalaze arhivirani predmeti koji datiraju iz 80-tih i 90-tih godina, odnosno dokazni materijal iz arhiviranih predmeta. Na kovertama se ne nalazi podatak o kojem tačno predmetu ili predmetima se radi. U toku su operativne i istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj, a uzrok i počinioci trenutno nisu poznati, navodi se u saopćenju.

Dakle Općinski sud u Tuzli ovim demantijem zapravo ne negira da se dogodila krađa već navode kako nije u pitanju dokazni materijal iz predmeta koji se trenutno vodi ili vode pred ovim sudom. Zapravo, javnosti je manje relevantan podatak da li je u pitanju krađa dokaznog materijala od prije mjesec dana, godine, pet ili deset godina od činjenice da se ovako nešto uopšte moglo dogoditi u zgradi jednog Općinskog suda.

Tuzlanski.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button