BiznisU fokusu

Općina Lukavac dobija najveći zabavni park na ovom dijelu Balkana?
Kada pomislite na zabavni park uvijek vam padne na pamet nešto poput Disneylanda, park koji sadrži razne atrakcije, poput rollercoastera i mnogih igara za uzraste. Ako ste iz BiH, za ovakvu vrstu zabave morate proći veliki broj kilometara.

Sad zamislite ovo: ne morate izlaziti iz države da bi se zabavili pa vratili sa raznim pričama i fotografijama za svoje prijatelje, već svi zajedno možete otići u, kako predviđaju, najveći zabavni park u ovom dijelu Europe. Zabavni park gdje će pogotovo najmlađi uživati kada dođu u obilazak sa svojim roditeljima.

U Lukavcu, tačnije na Malinjaku Turija, postoji mogućnost izgradnje Magic Landa koji bi bio jedan od najvećih zabavnih parkova u ovom dijelu Balkana. Znači ne bilo kakav zabavni park, nego najveći park. Kakav drugačiji park i pružiti svojim vjernim, voljenim građanima.

Možda će Vas zanimati i:

Za posjet lokalnom zabavnom riješili bi ste sve dileme gdje ćete ubuduće ljetovati i nećete više morati čekati vašer u Puračiću da bi se provozali na ludim stvarima i osjetili nalet adrenalina.

O izgradnji zabavnog parka pod nazivom Magic Land, razgovarali smo i sa načelnikom Općine Lukavac Edinom Delićem. Potvrditi se još uvijek ništa ne može jer je izgradnja zabavnog parka još na početku razgovora. Tek se očekuje prva posjeta zainteresiranih investitora.

Dok se posjeta investitora očekuje, vode se razgovori sa raznim zainteresovanim koji imaju ideja za ulaganje, ali za sada je rano da bi se mogla uputiti neka garancija. Općina Lukavac pokušava izvršiti svoj dio posla, a to je da se pokrene procedura i da se pripremi sve ono pravno što treba uraditi.

Kada bi se zamišljena ideja ostvarila, za Općinu Lukavac to bi bio istinski ekonomski i turistički bum pa tako i za čitavu regiju.

“To bi bio centar kakav mi nemamo nigdje u širem okruženju, ako je to ono što je rečeno da će biti. Mi ne možemo utvrditi kredibilitet svega, ne znamo koliko će to brzo sve ići i koliko ćemo mi odgovoriti očekivanjima investitora, ali što bude do nas mi ćemo pokušati završiti kvalitetno.” izjavio je Edin Delić načelnik Općine Lukavac za Radio Kameleon.

Također, uskoro ćemo imati i razgovor sa investitorom Magic Landa, Mohamedom Farragom, pa ćemo vas o novim informacijama ubrzo obavijestiti.

Za sada nudimo vam fotografije da pogledate kako bi jedan dio zabavnog parka izgledao.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button