KulturaSuper vodič - Gdje izaćiTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Odobrio Zele Lipovača: Ovaj bend će napraviti “zalet” na Rock Am Lake festivalu

Festival Rock Am Lake održat će se u subotu, 20. jula na jezeru Ribarska priča u Špionici kod Srebrenika. Jedinstvena lokacija jezera, prirodni ambijent, biciklističa trka, radionice fotografije i gitare, rock do jutarnjih sati, kamp, hrana i pivo samo neki su od razloga zašto trebate biti dio ovog događaja.

Na ovogodišnjem festivalu, pored brojnih bendova po prvi put će nastupiti i Tribute to Divlje Jagode by Čarobnjaci kojeg čine: Mahir Bjelić, Azur Juničić, Ferhad Bajraktarević, Adnan Zahirović i Rusmir Ibrahimović. 

Za Kameleon radio, Rusmir Ibrahimović kaže kako je razlog za formiranje ovog tribute benda vrlo jednostavan.“ Divlje jagode su zasigurno jedan od najboljih Hard’n’Heavy bendova bivše Jugoslavije i to je omiljeni bend mnogih generacija, pa tako i nas koji smo se okupili da sviramo tribute. Taj razlog je sasvim dovoljan.”

Pripreme za festival traju već neko vrijeme, ali organizatori svaku obavezu dočekuju vrlo srčano i predano. “Festival kao i svako javno okupljanje zahtjeva određeni napor i zalaganje. Prepreke i poteškoće su na svakom koraku, ali ideja je ipak najjači faktor, zato ovo ima kontinuitet koji traje evo četvrtu godinu. Ima nas nekoliko ljudi okupljenih oko ideje održavanja rock tradicije ovog grada koji 100% rade volonterski, a ne bira se način koji može doprinijeti boljoj organizaciji, dakle svi rade sve, od fizičkog posla, do administrativno-pravnih poslova.”-dodaje Rusmir Ibrahimović.

Kako se realizovala ideja za formiranje tribute benda, kakva je reakcija bila kod Lipovače?

“Ideja da se sviraju obrade Jagoda je rođena još početkom ove godine i svirka nije bila namijenjena za ovaj fest nego za jednu klupsku svirku u klubu Marshall u Srebreniku i još tada sam lično kontaktirao Zeleta Lipovaču koji je odobrio naš nastup, čak je predložio da se javimo na official page Divlje Jagode na facebooku kako bi nas i oni medijski podržali, no kako je problematično sakupiti sve članove benda, ta svirka je prolongirana i ostavljena za Rock Am Lake i evo uspješno već pripremamo repertoar.”

Šta obećavate publici koja dođe na četvrti Rock Am Lake festival?

“U organizacijskom smislu zaista mogu obećati vrhunsku zabavu i bogat sadržaj, od samih ranih popodnevnih sati. Ja ću kao oficijalni fotograf festivala napraviti i foto radinicu koja je sastavni dio sadržaja festivala, te evo mogu pozvati sve zainteresirane za ovu radionicu da mi se lično jave na moju foto stranicu Type 0 Positive. Mislili smo i unaprijediti  i promovisati ekološku svijest, te posjetioce koji budu uredno vraćali plastičnu ambalažu od hrane i pića, nagraditi sa besplatnim bonovima pića koje bude prodavano u prostoru gdje se festival održava. U ime našeg benda mogu obećati baš dobar zalet i prilično dinamično zagrijavanje publike, obzirom da nastupamo prvi i da otvaramo festival. Pored tehnički zaista potkovanih instrumentalista nije teško igrati na kartu energije koju sve pjesme koje smo odabrali za nastup imaju. Tako da mislim da onaj ko je napravio timing za bendove, znao je kako postaviti sve na svoje mjesto.”

https://radiokameleon.ba/2019/07/08/rock-am-lake-u-srebreniku-festival-beskompromisnog-rocknroll-a/

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button