U fokusuVijesti

NOVI POČETAK BBC U BEOGRADU – Dušan Mašić: Kameleon je naš prvi partner u BiH
Nakon punih sedam godina pauze, BBC NEWS na srpskom pokrenuo je svoj novi web portal – bbcserbian.com.  Redakcija se nalazi u Beogradu, a imaće sarednike širom Balkana.

Prema riječima Dušana Mašića, menadžera poslovnog razvoja BBC WS za Srbiju, BBC je uspio da obezbijedi sredstva uz pomoć Britanske vlade i time ponovo pokrene svoju operaciju u regionu.

Možda će Vas zanimati i:

“To je dobra vijest za nas koji radimo, ali za društvo u kojem se to događa i nije baš najbolja. Mi smo jedan mali tim od šest ljudi, zaista sjajnih novinara i nadamo se da ćemo onim što proizvedemo popuniti rupe u sadržajima koje postoje, ne samo u Srbiji, već i šire.”, istakao je Mašić u razgovoru za Kameleon.

Redakcija BBC Beograd

Kako nam je otkrio naš sagovornik, u nekoliko narednih mjeseci redakcija će biti pojačana sa još nekoliko kvalitetnih ljudi. Osim toga, Mašić kaže:

“Formiraće se i tim novinara i saradnika iz regije sa kojima ćemo redovno sarađivati, jer cilj nam je da imamo priče iz regiona, te da pričamo o stvarima koje prolaze nezapaženo. Svi su mahom fokusirani na dnevno-političke događaje i na prenošenje izjava političara. Nas najviše zanimaju ljudi, kako oni žive, koji su njihovi problemi, a ako mi možemo naći rješenje za barem neki od tih problema, onda je to što radimo uspješno.”, rekao je Mašić, te dodao:

“BBC je za sada web platforma i drago mi je što je Kameleon prvi i u ovom trenutku najvažniji partner u BiH sa kojim radimo, ne samo zbog velike i lojalne publike koju imate već i zbog sličnih vrijednosti koje djelimo.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button