Priprema ove slastice prema receptu britanske kuharice Thomasine Miers traje dvadesetak minuta, kuhanje otprilike 45 minuta, ali možete ga jesti tek dva sata nakon kuhanja.
Potrebni sastojci su 40 grama putera, četiri kriške hljeba od kiselog tijesta, otprilike 250 grama nasjeckanih na veće komade, tri izrezne nektarine, 150 grama maline, 150 grama smeđeg šećera te još jedna kašika za posipanje, tri jaja, pola kašike ekstrakta vanilije, 200 mililitara punomasnog mlijeka, 200 mililitara slatkog vrhnja za kuhanje, sok jednog limuna, 40 grama listića badema, 35 grama kokosovih pahuljica te šlag ili krema fraiche prilikom posluživanja.
Srednju posudu za pečenje namažite maslacem te u nju ravnomjerno poredajte komadiće hljeba, a zatim rasporedite i komade nektarine i malina.
U velikoj posudi za miješanje umutite šećer, jaja i vaniliju dok se malo ne zgusne. U manju šerpu sipajte mlijeko i vrhnje te ih kuhajte na laganoj vatri. Kada se smjesa zagrije, a prije prokuhavanja, u nju umutite i prethodno pripremljenu smjesu s jajima. Zatim naribajte i limunovu koricu, promiješajte, pa prelijte smjesu preko hljeba i voća u tepsiji, gurajući hljeb prema dnu da bude potopljen. Pokrijte tepsiju i ostavite da odstoji dva do tri sata kako bi hljeb mogao apsorbirati kremu.
Potom zagrijte pećnicu na 180 stepeni celzija. Pospite smjesu u tepsiji sa smeđim šećerom i puterom te pecite 35-40 minuta. Na pola kuhanja pospite poslasticu listićima badema i kokosovim pahuljicama. Nakon pečenja ostavite vaš puding da se malo ohladi, a potom ga možete poslužiti uz šlag ili kremom fraiche.