Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Nedim Sućeska (22): ličnim primjerom do zdravijeg životnog okoliša

BIGBANG2023

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.

Nedim Sućeska je rođen 02.05.2001. godine u Sarajevu. Završio Srednju medicinsku skolu Sarajevo – smjer laboratorijski tehničar. Proveo godinu dana volontirajući za Crveni Križ. Član je Udruženja građana “RUKE” od januara ove godine. Trenutno tu obavlja funkciju kao koordinator lokalnih timova. Svoj najveći fokus je usmjerio prema razvoju ekologije u Bosni i Hercegovini iz razloga što je to problem s kojim se suočava čitava planeta.

Nedimova postignuća:

Akcija čišćenja 16. Septembra u Sarajevu, te koordinacija odvijanja istoimene akcije u 10 drugih gradova u Bosni i Hercegovini.
Akcija pošumljavanja u proljeće i u jesen tekuće godine, te koordinacija odvijanja istoimene akcije u 4 druga grada u Bosni i Hercegovini.
Držanje nastave u osnovnim školama u sklopu eko škole.
Održano predavanje na temu reciklaža u Centru Safet Zajko, i još brojni projekti na temu ekologije u Bosni i Hercegovini.

Nedim Sućeska kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Ekologija. Za njega ćete moći glasati na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button