Biznis

Ne propustite priliku da budete dio BHEW: JEDAN OD DIREKTORA IBM-a DOLAZI U SARAJEVO!


Još malo vremena je ostalo do početka događaja Sarajevo-Smart City u okviru Druge međunarodne “Sedmice inžinjerstva u BIH” (BHEW). U četvrtak, 12.12.2019. u Sarajevu s početkom od 09:00 u Domu mladih, Skenderija, inženjerima i posjetiocima iz BiH predstavit će se neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti inženjeringa.

KAKO RIJEŠITI PROBLEM MAGLE I ZAGAĐENJA ZRAKA U SARAJEVU?

Da li je i kako moguće riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu, Tuzli i drugim sličnim gradovima? DA! Imamo pozitivan odgovor i da, to je proizvod bh. umova i profesora.

Prof. Almir Badnjević, koji je prije 5 godina pokrenuo vlastitu laboratoriju za verfikaciju medicinskih uređaja u BiH – Verlab, će predstaviti inovativnu ideju koja je nedavno osvojila prvo mjesto prema u takmičenju projekata za unapređenje grada Sarajeva na temu  ReciNezagađenju zraka i mikroorganizmima”.

O postignućima profesora Almira u polju akademije i biznisa dovoljno govori fascinantna činjenica da je 2016. godine uvršten u listu „Who  is Who in the World?“ (Ko je ko u svijetu?), čime se probio među 3% svjetske populacije. Također je direktor Društva za Biološki i Medicinski Inžinjering u BiH kojeg je osnovao 2014. godine, a koje na čelu sa njim počevši od 2015. godine, svake dvije godine uspješno organizuje CMBEBiH (Conference on Medical and Biological Enginnering in BiH), najveću konferenciju o medicinskom i biološkom inžinjeringu u regionu.

JEDAN OD DIREKTORA IBM-a DOLAZI U SARAJEVO!

Pametni gradovi i Umjetna inteligencija“ je još jedno od panel predavanja koje će držati Dirk Muehlenweg. On je Head of IoT for Government Industry Global IBM Watson IoT Center. Kuda idemo i gdje se razvija svijet? Kako bi mogli izgledati gradovi za nekoliko godin? Kako kreirati našu budućnost u skladu sa razvijenim svijetom? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja otkrivamo u Sarajevu za samo dva dana.

 „Smart city Sarajevo“, je tema o kojoj će se pričati na BHEW. Moderator panela je Tarik Hamzić iz Ministry of Programming Sarajevo, a panelisti su poznati i uspješni biznismeni poput Aleksandra Mastilovića, stručnog savjetnika Generalnog direktora RAK-a BiH, Marine Dimove iz UNDP BiH, Tomislava Volarića, prodekana za znanosti i međunarodnu suradnju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Univerzitetu u Mostaru, te Ammara Makića, Grad Sarajevo.

Agendu programa možete pogledati OVDJE

JOŠ UVIJEK NIJE KASNO DA SE REGISTRUJETE!

Posebna prilika da besplatno učestvuju u svim aktivnostima BH ENGINEERING WEEKS 2019 u Sarajevu pruža se studentima. Zato brzo kliknite OVDJE i rezervišite svoje mjesto. 

Događaj se realizuje u saradnji sa partnerima i BH Telecomom.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button