Lifestyle

Ne ignorišite snove koji se ponavljaju
Ako noćima sanjate jedan te isti san, kad-tad moraćete se suočiti s njim, jer on vam očajnički pokušava nešto reći.

Većina snova koje sanjamo nosi neku poruku i može nas naučiti nešto o nama samima. Ali, često snovima ne pridajemo mnogo pažnje u svakodnevnom životu i vrlo brzo nakon buđenja ih jednostavno zaboravimo.

Zato se pojavljuju ponavljajući snovi koji nose neku veoma važnu poruku i ne dopuštaju vam da ih ignorišete. Takvi snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema koji nikako da riješite. Ove snove možete sanjati svaki dan, nekoliko puta sedmično ili mjesečno.

Možda će Vas zanimati i:

Šta najčešće sanjamo?

U snovima koji se ponavljaju često se nađemo u opasnosti ili situacijama u kojima se ni pod kojim slučajem ne želimo naći u stvarnom životu jer je svrha takvih snova da u nama izazovu nelagode i strah.

Ispadanje zuba

Kvarenje ili ispadanje zuba uglavnom je povezano s osjećajem užasa, neugode i šoka. Ovakvi snovi predstavljaju strah da ćete postati fizički odbojni, a u dubljem smislu krije se strah od nelagode, blamiranja ili gubljenja moći u stvarnom životu.

Bježanje od nekoga

Ako vas u snovima uvijek neko progoni, tada je moguće da osjećate prijetnju nekog ili nečeg u stvarnom životu ili bježite od svakodnevnog pritiska i stresnih situacija.

Umjesto da se suočite s problemima, vi ćete radije zažmiriti na jedno oko i praviti se kao da oni ne postoje.

Padanje ili utapanje

Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životu. Oni se takođe javljaju kada mislite da imate previše ustaljen i dosadan život, a nemate mogućnosti za napretkom ili promjenom. To može biti želja za boljim radnim mjestom ili možda želite preći na sljedeći korak u vašoj ljubavnoj vezi.

Kako prekinuti ovakve snove

Korak 1: Pronađite srž problema: To može biti stres na poslu, nezadovoljstvo u ljubavnoj vezi, nesigurnost, osjećaj straha od nečeg novog ili slično. Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebi.

Korak 2: Povežite tačkice: Da biste otkrili koji vas od gornjih problema zaista muči, zapisujte detalje iz snova. Jednom kada shvatite njihov uzork, otkrićete šta vas zaista muči.

Korak 3: Pronađite rješenje: Najteži dio je otkriti srž problema, a pronaći način kako ga riješiti je već lakši dio. Zapamtite, bez rješavanja problema neće prestati ni noćne more.

IZVOR: nezavisneMožda će Vas zanimati i:

Back to top button