Biznis

Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača: Odbrojavamo do početka BH Engineering Weeks 2019 u Sarajevu


Druge međunarodne “Sedmice inžinjerstva u BIH” održat će se 12.12.2019. u Sarajevu s početkom od 09:00 u Domu mladih, Skenderija.

BH ENGINEERING WEEKS 2019, događaj koji u našoj zemlji okuplja ne samo injženjere, nego i vlasnike uspješnih kompanija, te akademsku elitu iz zemlje i iseljeništva, za cilj ima umrežavanje i razmjenu ideja o zajedničkom unapređenju korištenja tehnologije u praksi. Agendu programa možete pogledati OVDJE.

Posebna prilika da besplatno učestvuju u svim aktivnostima BH ENGINEERING WEEKS 2019 u Sarajevu pruža se studentima. Link za registracije klikom OVDJE.

Na događaju ćemo imati priliku slušati i upoznati najuspješnije stručnjake iz oblasti inžinjeringa, informacionih tehnologija, industrije, energetike, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa. Oni će kroz plenarna predavanja i panel diskusije pričati o zanimljivim i gorućim temama koje se tiču inžinjeringa i biznisa u BiH i svijetu, kao što su: pametna rješenja za pametni grad i transport, pametna javna uprava, Internet stvari (IoT), koncept „pametnih gradova“ i još mnogo toga.

Mnoštvo svjetski uspješnih predavača dolazi u Sarajevo, a spomenut ćemo samo neke: Dirk Muehlenweg, globalni lider Internet stvari (IoT) za Vladinu industriju u IBM-u, Tomislav Volarić, prodekan za znanosti međunarodnu suradnju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostaru BiH, Haris Lučkin, direktor Direkcija za razvoj poslovanja BH Telecom d.d. Sarajevo, prof.dr. Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO “Verlab” Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH, te mnogi drugi.

 Više informacija o govornicima, temama i planiranim aktivnostima možete dobiti OVDJE.

BH ENGINEERING WEEKS 2019. se pored Sarajeva održavao u Tuzli i Banjaluci.

Događaj se realizuje u saradnji sa partnerima i BH Telecomom.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button