Zanimljivosti i zabava

MNOGI NEĆE ODOLJETI: ČAROBNA TALIJANSKA BOŽIĆNA POSLASTICA










Božić je vrijeme godine kada pokušavate stići na sve strane jer toliko toga imate obaviti. Da ublažite stres iznenadite svoju porodicu za Božić ovim slasnim talijanskim receptom.

Najdragocjeniji su oni trenuci kada predahnete i učinite nešto prekrasno u čemu će vaša cijela obitelj uživati za vrijeme blagdana. Ako tražite lagan recept za savršeni kolač, zasladite se ovom talijanskom božićnom poslasticom.

Kombinacija hrskavosti izvana i mekanog punjenja neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovi kolačići odišu novogodišnjom čarolijom, a nisu nimalo komplicirani za spremanje. Prigodni su i za umakanje ako volite espresso ili čak vino.
Za spremanje tijesta kolačića bit će vam potrebno sljedeće:

Možda će Vas zanimati i:
  • 4 jaja
  • 1 šalica šećera
  • pola šalice maslaca
  • dvije jušne žlice vanilije
  • 3,5 šalice brašna
  • 4 jušne žlice praška za pecivo.

Za glazuru su potrebne:

  • 2 šalice šećera u prahu
  • 2 jušne žlice vanilije
  • 6 jušnih žlica vode.

Priprema:

1. U zdjelu prosijte brašno i prašak za pecivo.

2. U velikoj zdjeli za miješanje izmiksajte maslac i šećer.

3. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro miješajući. U smjesu brašna i praška za pecivo, dodajte vaniliju.

4. Mijesite dok ne dobijete čvrsto tijesto koje nije ljepljivo, uz dodavanje brašna prema potrebi.

5. Stavite u frižider sat vremena.

6. Odrežite manji komad tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u trake od oko 15 cm.

7. Trake uvijte u željeni oblik i stavite na masni papir za pečenje.

8. Pecite na temperaturi od približno 190℃ između 8 i 10 minuta (kolačići s donje strane trebaju dobiti bakrenu boju, dok im gornja strana ostaje svjetlija).

9. Pričekajte da se kolačići u potpunosti ohlade prije nanošenja glazure.

10. Glazura bi trebala biti glatka na oko, gusta, ali ipak tekuća.

11. Umočite površinu kolačića u glazuru i ostavite ih kako bi se glazura razlila i sa strane.

12. Kolačiće pospite mrvicama za kolače dok se glazura ne osuši.

Izvor:Hayat.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button