BiHLifestyleVijesti

Mladić iz karantene koronavirusa na kruzeru, zdrav se vratio u svoju rodnu BosnuNa kruzeru je, ističe, od momenta kad se posumnjalo da su neke osobe zaražene virusom korona bio u ograničenom prostoru, tako da je tek sa nekoliko cimera mogao da se sastaje.

“Testiranje je pokazalo da nemam virus korona. Osjećam se odlično i već sam u BiH, a u svom Šamcu planiram da pokrenem vlastiti biznis, jer sam inače profesionalni vozač, a zaradio sam dovoljno novca da sebi kupim šleper.

Rekao je to u ispovijesti Zdravko Bumbulović (26) iz Šamca, koji je kao član posade kruzera “Diamond Princess” više od 10 dana proveo u karantinu, jer se u prvi mah posumnjalo da su neki od putnika na tom kruzeru zaraženi ovim virusom, a potom se ispostavilo da su ta strahovanja tačna.

“Dobio sam rezultate testiranja, nisam zaražen ni ja niti iko iz BiH i Srbije. Iz BiH i Srbije na kruzeru je bilo 14 ljudi, od kojih dio njih poznajem. U pitanju su Elvir (21) iz Tuzle, koji je bio bio član posade, Živko Radulović (40) iz Brčkog, koji je putnik, te putnik Goran Goranović (36), koji je iz Novog Sada. Svi oni su takođe testirani i niko od njih nema virus korona”, rekao je Bumbulović.

Po njegovim riječima, dok je bio u karantinu, puno su mu pomogli njegovi prijatelji.

“Goran Goranović, koji je bio putnik na kruzeru, boljeg je imovnog stanja i obezbijedio je da nam se putem brodova pošalje veliki broj maski. Veoma smo mu zahvalni na tome”, naveo je Bumbulović.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak, koji je devet mjeseci radio na kruzeru, ističe da je juče avionom stigao u Beograd, a potom se odmah uputio za Šamac.

“Dobili smo maske, a kamere su pratile naše kretanje, kao i oficiri, koji nisu dozvoljavali da se krećemo”, istakao je Bumbulović.

Kada je podvukao crtu, nakon što je devet mjeseci proveo na kruzeru, istakao je da više nema namjeru da se bavi tim poslom.

“Pokrenuću privatni biznis. Sad sam odlično, bitno je da sam zdrav i da se vraćam svojoj kući”, naveo je Bumbulović.

Brod “Diamond Princess”, sa oko 3.700 putnika i članova posade, u karantinu je od 3. februara. Prema zvaničnim podacima, na njemu je bilo zaraženo 355 osoba, što je najveće žarište izvan Kine.

Izvor: FokusMožda će Vas zanimati i:

Back to top button