Lifestyle

Mladi iz BiH u borbi protiv terorizma

U sklopu studentske kampanje „Cat- Građani protiv terorizma“ jučer je u Tuzli organizovano potpisivanje peticija povodom inicijative naših studenata i građana da se 22. maj obilježava kao Svjetski dan borbe protiv terorizma.

U posljednje vrijeme smo svjedoci  da teroristički napadi u Evropi i svijetu uzimaju sve više maha i postaju prijetnja broj jedan svim građanima. Želja naših studenata iz Brčkog, Bijeljine i Tuzle jeste da inicijativa za međunarodni dan koji obilježava borbu protiv terorizma i pomen na sve tragično preminule u istim potekne upravo iz Bosne i Hercegovine.
Tokom jučerašnje akcije skupljeno je preko 350 peticija koje će biti upućene ambasadoru BiH pri UN-u Milošu Vukašinoviću.

Možda će Vas zanimati i:
Nakon ulične akcije, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana je Javna tribina pod nazivom „Da li je BiH plodno tlo za terorizam“ na kojoj su svi zainteresovani studenti imali priliku slušati izlaganja Aide Ganović, psiholga i stručnog konsultanta OSCE-ove misije u BiH, Adnana Pečkovića, istraživača na temu Nacionalizma u obrazovnim institucijama BiH i Miralema Tursinovića, direktora ORC Tuzla i istraživača na temu Ljudske sigurnosti na Balkanu.

Javna tribina je realizovana u saradnji sa OSCE misijom u BiH, a čitava kampanja je podržana od strane „Facebook-a“ i „State departmenta“.

Sve zainteresovane čitaoce pozivamo da se više informišu o studentskoj kampanji protiv terorizma na: www.facebook.com/CATBiH

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button