Arhiva

Michelinove revolucionarne “bezračne” gume korak bliže serijskoj proizvodnji

Michelinove revolucionarne gume odradile su testiranje do brzine od 210 km/h.

Suprotno najavama da će Michelin lansirati revolucionarnu gumu bez zraka na tržište 2022. godine, proizvođač obavještava kako su uspješno okončani testovi pri visokim brzinama.

Višegodišnji razvoj bliži se svom kraju, a sada su gume položile test brzine pri 210 km/h i time postale kompatibilne za upotrebu na policijskim vozilima, doznaje The Drive.

Možda će Vas zanimati i:

Bruno de Feraudy, potpredsjednik u Michelinu, izjavio je da su policijske snage jako zainteresirane za test njihovih guma, prije svega jer im kriminalci često onesposobljavaju automobile upravo bušenjem guma.

“Stoga su htjeli testirati Uptis i testirali su ga na 210 km/h na našem internom ispitnom krugu. I dobro je funkcioniralo”, rekao je De Feraudy. Nije poznato na kojim automobilima je guma testirana.

Podsjetimo, prema posljednjim najavama komercijalizacija guma Michelin Uptis trebala bi krenuti iduće godine. Zasad nema potvrde iz Michelina.

 

Za više novosti o autoindustrijskim pomacima, novim tehnologijama i njenim primjenama posjetite  Auto-moto Show koji će se održati u Tuzli  od 16.-18. juna! Više informacija o samom događaju možete saznati putem oficijalne web stranice!

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button