Arhiva

Mia Begović-žena emocija
Znate ono kada gledate film ili slušate nečiji govor i pronađete se tačno u svemu što ste vidjeli ili čuli? Upravo takav osjećaj nesebično je dijelilo stotinjak osoba u sali Narodnog pozorišta Tuzla. A sve zahvaljujući njoj, koja obilježivši 30 godina glumačke karijere poklanja monodramu ”Sve što sam prešutjela” gdje prepričava i naše živote. Mia, zaista si posebna!

U okviru Festivala Savremene Žene govornice, učesnice i organizatorice prisustvovale su monodrami Mie Begović, koja je za tek sat vremena, na samoironičan i duhovit način predstavila svoj život kao osoba ”izvan scene”. Vraćajući se u ranu mladost, pubertetske dane, do prvih glumačkih koraka, Mia priča o svojoj nestašnoj mladosti, skrivanju knjiga iz kojih je trebala učiti, ali kako brzo biva uhvaćena, svojim kompleksima nametnutih od strane drugih, ali koje , kako kaže, liječi sve ove godine i to veoma vješto.
”Kažu mi da imam tanke noge, ali gle čuda, ja ne izlazim ih suknjica-liječim kompleks”.- kaže Mia Begović.

Smijeh i aplauz odzvanjali su salom , gotovo nakon svake izgovorene rečenice, jer upravo ona svojim govorom kreira slike naših života koje se , rekla bih ne baš slučajno, podudaraju s njenim.
Mia sa prisutnima dijeli svoj ogoljen život, od one umorne i iscrpljene žene, koja prepričava svoju mračnu stranu dana provedenih u bolnici, do glamurozne i dotjerane, kada iz bademantila ulazi u usku, crnu haljinu.

Publika nije skrivala svoje oduševljenje poželjevši reprizu ovog druženja.

 

Piše: Nejra Borovačkić

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button