Sport

Međunarodni uspjesi naše zemlje u borbi protiv dopinga se nastavljaju

Čelnica Svjetske antidoping agencije – WADA i ministrica kulture u Vladi Kraljevine Norveške Linda Hofstad Helleland, učestvovala je u radu Evropskog komiteta za WADA – tijela Vijeća Evrope u Strazburu, na kojem su razmatrana najznačajnija pitanja i izazovi u borbi protiv dopinga u sportu i saradnje sa WADA.

Predstavnici WADA Evrope na sjednici Vijeća Evrope istakli su značajnu ulogu i uspjehe koji ulaže predsjednik Istočnoevropske antidoping organizacije i pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH Amir Avdagić, iskazujući na taj način podršku aktivnostima.

Možda će Vas zanimati i:

Na simpoziju Instituta za antidoping organizacije (INADO), Amiru Avdagiću, pripala je čast da skupa sa direktoricom Antidoping agencije SR Njemačke prof.dr.Andreom Gotzmann, slavnim američkim atletičarom Edwinom Moses, osvajačem olimpijskog zlata 1976. i 1984. u disciplini 400 metara s preprekama i jednim od kreatora antidoping programa u SAD-a, kanadskom dizačicom tegova Christine Girard, osvajačicom bronzane medalje na Olimpijadi u Londonu 2012, koja čeka dodjelu zlatne medalje nakon što je utvrđeno da su osvajačice srebrne i zlatne medalje bile pozitivne na doping, i predstavnicom paraolimpijaca, podrži svjetsku kampanju #MyMoment za čist sport na predstojećim zimskim Olimpijskim igrama u Pyongchangu 2018.

#MyMoment je globalna kampanja na društvenim medijima kojom se žele osnažiti i potaknuti sportisti na svim nivoima, kao i navijači i fanovi, da se bi se i njihov glas za čist sport mogao čuti, a bit će provedena i u Bosni i Hercegovini.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button