LifestyleSport

Ljetna idila: Rukometni Zmaj uživa s porodicom u Turskoj (FOTO)
Kapiten Rukometne reprezentacije BiH Mirsad Terzić sa suprugom Dinkom i sinovima Isakom i Makom odmara u Turskoj. Dinka se fotografijama s odmora pohvalila na društvenim mrežama, a čini se da Terzići baš uživaju u čarima ljeta.

Mirsad je godinama u vrhu evropskog rukometa. S mađarskim klubom “MKB Veszprém KC” osvojio je značajne krune i priznanja, a jedno je pretprošle godine stiglo i iz BiH, gdje je proglašen najboljim sportistom naše zemlje. Sjajna karijera bh. internacionalca, koji je s nepunih 17 godina prvi put obukao dres Rukometne reprezentacije BiH, dobar je primjer kako se vraća i posvećuje sportu koji ti je u životu praktično dao sve. U Veszprému je Mirsad od 2009. godine, osnovao je i dom za sebe i svoju porodicu, suprugu Dinku i sinove Maka i Isaka. Prija im atmosfera malog grada, ali i mentalitet Mađara.

Možda će Vas zanimati i:

– Veszprém je mali grad, mnogo manje nudi u odnosu na neke metropole, ali je mnogo lakše u njemu živjeti, naročito kad imaš malu djecu. Sve što trebate vam je tu, na pet minuta. Ljudi su jako prijatni, sva vrata su vam otvorena, ne znam, evo za ovih devet godina da sam negdje stao u neki red da nešto čekam, bilo da je riječ o papirologiji, vrtiću, zdravstvu… Sve funkcionira savršeno. Supruga i ja smo se vjenčali 2009. godine i došli smo sami u Veszprém, gdje smo osnovali i porodicu – kazao je Mirsad za naš magazin. No, pauzu od Mirsadovih sportskih obaveza Terzići su odlučili iskoristiti za putovanje u Tursku.

– Najdraža su mi porodična druženja kad smo nas četvero na biciklističkom pikniku ili na nekom putovanju. Mislim da me privilegije koje donosi život s uspješnim sportistom nisu promijenile kao ni njega. Mi uživamo samo kad smo zajedno, kada je našim dječacima lijepo. Materijalne stvari su dobrodošle u svačijem životu, ali one ne mogu biti kompenzacija za ljubav, zdravlje i sreću – kazala nam je Dinka.

Izvor: AzraMožda će Vas zanimati i:

Back to top button