U fokusuVijesti

Kvar saniran, krenula redovna isporuka vode za Lukavac


Uslijed vremenske nepogode, koja je tokom noći zahvatila općinu Lukavac, došlo je do prekida u napajanju električnom energijom na filter stanici Modrac. U tom periodu obustavljeno je i redovno snadbijevanje vodom i GIKIL-a i općine Lukavac.

„Naša ekipa elektro-održavanja izašla je na teren odmah, te je pregledala kompletnu trasu od Filter stanice do GIKIL-a i ujutro oko 5:00 sati lociran je kvar na dalekovodu. Uz pomoć JP „Rad“, naši radnici su uspjeli da kvar saniraju, te je Filter stanica dobila napajanje oko 7:00 sati. Odmah nakon toga krenula je i normalizacija svih procesa, te je i fabrika Eergana od ranih jutarnjih sati krenula sa puštanjem pumpi“, pojašnjava Fuad Muminović, izvršni direktor za proizvodnju u GIKIL-u.

Paralelno sa rješavanjem kvara, radnici GIKIL-a su istovremeno poduzimali sve sigurnosne mjere kako ne bi došlo do ugrožavanja proizvodnih procesa.

Možda će Vas zanimati i:

„Moram pohvaliti stručnost naših ljudi, posebno službu elektro-održavanja koji su u izuzetno otežanim uslovima obilazili dalekovod i rješavali velike probleme, kako bi do ranih jutarnjih sati obezbijedili gradu vodu. S druge strane, pravilnom raspodjelom i zaustavljanjem turbine „Rade Končar“, kotla broj 3 i BBC turbine, osam sati smo uspjeli izdržati u GIKIL-u bez snadbijevanja vode sa Filter stanice, a da ne ugrozimo niti jedan proces, što dovoljno govori o našoj ozbiljnosti pristupa problemu i naporima svih da se posljedice hitno saniraju“, kazao je Muminović.

Potpuno normalizovanje snadbijevanja vodom građani mogu očekivati u narednim satima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button