BiHVijesti

Kopanja: Pucanj nije bio usmjeren prema Ferhadiji, žao mi je
Pucanj nije bio usmjeren prema Ferhadiji, žao mi je zbog uznemiravanja građana, rekao je to za agenciju Patria Aleksandar Kopanja (41), nakon incidenta koji se u noći sa srijede na četvrtak dogodio u blizini te banjalučke džamije.

Kopanja je rekao da je sjedio sa prijateljima u jednom ugostiteljskom objektu, kada je jedan od njih uzeo njegov pištolj i ispalio metak u zrak.

“Razumijem da je to kod ljudi izazvalo nelagodu, i žao mi je zbog toga. Pucanj nije bio uperen ni protiv koga, a naročito ne protiv Ferhadije”, rekao je Kopanja.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćili su kako je do pucnjave došlo oko 2:50 sati ispred ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, u neposrednoj blizini džamije Ferhadija.

Istaknuli su da je o događaju upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa incidentom je u toku.

Iz banjalučkog Muftijstva su osudili incident, te pozvali nadležne da rasvijetle slučaj. Reagirao je također i reis ef. Kavazović koji je pozvao umne ljude među srpskim narodom da se suprostave ovom fašizmu i primitivnoj svijesti.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button