Lifestyle

Halid Bešlić našao se u nezgodnoj situaciji u Hrvatskoj!


Pjevaču Halidu Bešliću stopirana je izgradnja vile na Pelješcu, u opštini Drače u Hrvatskoj.

 

Možda će Vas zanimati i:

Nadležni u Hrvatskoj su utvrdili da je građevinsku dozvolu dobio tek krajem prošle godine, kada je kuća bila izgrađena skoro do krova, navode hrvatski mediji.

Državni inspektorat zatvorio je gradilište, ne samo pjevaču, već još nekolicini ljudi koji su se počastili zemljištem na ovoj predivnoj lokaciji.

“Kupio sam parcelu od prijatelja, odnosno njegove ćerke, koja ima firmu, i ona gradi kompleks od 12 kuća. Sve je kupljeno već s građevinskom dozvolom. To neće biti ekstra luksuzna vila, nego kuća od 170 kvadrata. Svakako ću imati bazen pred kućom. Vjerujem da će biti gotova iduće godine, ne znam hoću li uspjeti do ljeta. Vidjećemo. Odlučio sam se za to mjesto zbog mira, ljepote i blizine Sarajevu”, pričao je Bešlić za Story.hr krajem prošle godine.

U vlasničkom listu navodi se da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren još 16. avgusta, a početkom decembra 2023. je 12 luksuznih vila bilo izgrađeno gotovo do krova, ali većina bez građevinske dozvole.

Na upit koji su iz Imperijal.net poslali nadležnim institucijama za izdavanje dozvola na toj lokaciji, stigao je odgovor da je na Bešlićevo ime dozvola izdata 20. decembra 2023. godine.

“Zahvaljujemo na dodatnom upitu. Kao što smo naveli u prethodno Vam dostavljenom odgovoru, građevinska inspekcija Državnog inspektorat obavila je inspekcijski uvid na lokaciji iz Vašeg upita, a koji se odnosi na deset gradilišta na kojima se izvode građevinski radovi. Na dva gradilišta nisu utvrđene povrede zakona, za jedno gradilište utvrđeno je kako se radovi izvode bez građevinske dozvole, dok je za ostalih sedam utvrđeno da se izvode bez izvršne građevinske dozvole. Skladno čl. 119. St. 3 Zakona o Državnom inspektoratu obustavljeno je daljnje građenje postavljenjem posebnog službenog znaka “ZATVORENO GRADILIŠTE”. Daljnji inspekcijski postupak je u toku”, piše u odgovoru Državne inspekcije Republike Hrvatske.

S obzirom na navedeno, jasno je kako se ni firmi koja je svima prodala parcele, a ni onima koji su poput Halida Bešlića od iste kupili parcele i koji su počeli graditi mnogo prije izdavanja ikakvih dozvola, neće biti baš najugodnije suočiti se s posljedicama koje će evidentno uključivati i novčanu kaznu ako se zakon bude sprovodio jednako nad svima, naveli su na sajtu Imperijal.net.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button