Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Isa Zuhrić (20) u BiH donio medalje sa nekoliko britanskih olimpijada

BIGBANG2023
Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.

Isa Zuhrić  rođen je i živi  u Sarajevu, ima 20 godina i student je hemije na PMF-u u Sarajevu.

Pohađao je osnovnu školu Musa Ćazim Ćatić, pa Bošnjačku gimnaziju 1. i 2. razred srednje, nakon čega se zatekao kao HMC stipendist u Durhamu, u Velikoj Britaniji, gdje je pohađao 3. i 4. razred srednje škole na jednoj od najboljih privatnih škola u VB – “Durham School”.

Trenutno je student 2. godine hemije na PMF-u u Sarajevu (UNSA). Kroz svoje obrazovanje učestvovao je u različitim aktivnostima za mlade, poput Modela UN-a, Evropskog Parlamenta Mladih, naučnih društava, bio je kadet vojske Velike Britanije, te je nedavno postao i Fellow fondacije Humanost u Akciji i baš kroz ovaj fellowship i sprovodi  svoj projekat.

Aktivan je u polju klimatskih promjena u BiH, te se često nađe  na konferencijama, kao gost ili govornik, a nedavno je bio i jedan od moderatora na Lokalnoj konferenciji za mlade u BiH, za sastavljanje pisma BiH delegaciji za COP 28.

Isaova postignuća:

Bronza iz britanske olimpijade u hemiji

Srebro na izazovu iz hemije Cambridge Univerziteta

Bronza i srebro na britanskim olimpijadama iz biologije

Srebro na britanskom izazovu iz matematike

Fellow fondacije Humanost u Akciji

Sekretar za hemiju u novoosnovanom naučnom društvu “Vladimir Prelog”

Član Upravnog Odbora Bosanskohercegovačke asocijacije za UN

Isa Zuhrić kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Nauka i obrazovanje. Za njega ćete moći glasati na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button