Radijske novostiU fokusu

Hodi čiko da bonu!Svjedoci smo raznih afera u našoj nam BiH. Svaki dan čitamo nastavke suđenja raznim funkcionerima, ima tu od igle do lokomotive i što je zanimljivo niko nije kriv!

Uvijek je kriv neko drugi, ali strah me kad se istroši taj model, “Nisam ja! Meni su podmetnuli vikendicu, kuću na moru, dva trosobna stana i šator na sprat”, doći na naplatu sloboda građana! Evo o čemu razmišljam  na glas.

Zamislite ovaj scenario, koji nije daleko od realnog sudeći po svim dešavanjima.  Jedan dan pročitate:

-Diže se optužnica protiv naroda, jer su nanijeli stres nekom visokom funkcioneru, a on jadan od silnog stresa padne u depresiju i kako drugačije da se izvuče iz tog stanja, nego kupi državnim novcem automobil ili vikendicu ili ode  na more jer je to bio jedini način da se izvuče iz tog mračnog i depresivnog stanja, za koji je bezobrazni narod kriv.

Eh, sad ne razmišljam na glas, nego se pitam da li je moguće da sve te patriotske stranke kojih ima, kako kaže Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine:543 politička subjekta – od toga 333 nezavisna kandidata, 129 političkih stranaka, 72 koalicije i devet listi nezavisnih kandidata. Nisu u stanju da obezbijede imunizaciju, iako na prošlim izborima 15 vodećih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini za protekle lokalne izbore potrošili 4,5 miliona KM na konto propagande.

Toliki patriotizam i zalaganje se rijetko viđa, kapa do poda. A naši građani moraju da se vakcinišu protiv svjetske pošasti u susjednoj državi jer nisu sposobni da nabave vakcine za svoju državu koju toliko vole. Valjda su zauzeti patriotizmom i ljubavi prema svojoj zemlji. Bojim se da će vrlo brzo doći vrijeme kada će sav taj patriotizam doći na prodaju i postati vrlo jeftin. Do tada! Neka ti je sretno Bosno i Hercegovino i ostaj pognute glave, tako si odabrala.  Više kontempliranja na ovu temu poslušajte na:

http://kameleon.ba/live/ i live video stream na https://www.facebook.com/radio.kameleon , u četvrtak, u 12:15 sa Radijskim Guruom.

 

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button