Zanimljivosti i zabava

Nikad dosta trikova u kuhinji…




Baš ste željeli obradovati svoju porodicu domaćom juhicom, kad ono presolili ste je. Preslanu juhu još možete spasiti i učiniti je fenomenalnog okusa. Ako vam je u juhu upalo previše soli, jednostavno stavite u nju sirovi i oguljeni krompir, koji izvadite iz juhe prije posluživanja. Ako nemate krompir, pomoći vam može i čaša vode ili prstohvat smeđeg šećera.

Ako želite ulje na kojem ste kuhali koristiti još jednom, trebate ga reciklirati. To ćete učiniti tako da ga zagrijete na tavi, na laganoj vatri, pa mu dodate malo đumbira. Đumbir ostavite potopljen u ulju 15-ak minuta, nakon čega će ulje biti kao novo. Đumbir će iz ulja pokupiti sve mirise i okuse, a trebate paziti da poprimi zlatnosmeđu boju.

Kako bi prilikom posluživanja šampanjac bio bolji, prije ulijevanja u čaše trebate čaše isprati s malo bijelog vina. Bijelo vino će pomoći da se ubrza stvaranje mjehurića i pjene te da se spriječi izlijevanje šampanjca iz čaše.

Kako biste prilikom istiskanja limuna iz njega dobili što više soka, prije istiskanja limun prvo vrtite po rukama ili preko kuhinjske površine uz blagi pritisak, kako bi pukle sitne vrećice u limunu koje sadrže sok.

Ako vam se žuri napraviti led, znajte da će se prije napraviti kockice leda od prokuhane nego od vode dodane direktno iz slavine.

Miris luka ili bijelog luka nakon kuhanja s ruku možete ukloniti tako da ruke istrljate običnom kašikom, koja će pokupiti sve neugodne mirise s vaših ruku.

Višak masti iz jela možete ukloniti tako da jelo isključite na nekoliko minuta i stavite ga sa strane. Za ovo vrijeme najveći dio masnoće iz jela će isplivati na površinu pa ćete ih lakše ukloniti. A kako biste još više olakšali uklanjanje masnoća iz jela, pored lonca stavite kockice leda koje će stvrdnuti masnoću isplivanu na površinu, pa će vam je još lakše biti maknuti.

Guste juhe nakon kuhanja možete servirati s malo naribanog parmezana, dodati im jogurt ili neke začine poput muškatnog oraščića. Okus juhe možete obogatiti i sitnom tjesteninom, rižom ili okruglicama od griza.

Izvor: oslobodjenje



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button