SportU fokusu

Hairlahović potvrdila: Rukometna Evropa dolazi u BiH, utakmice i u Tuzli!


Bosna i Hercegovina dobila je organizaciju IHF/EHF Women Trophy za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe. Tako će Tuzla krajem maja i početkom juna ugostiti ovaj turnir na kojem će učešće uzeti devet ekipa, piše Svijet rukometa.

Ovo je veliki korak ka oživljavanju ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini, a u narednom periodu se očekuje i formiranje ženske reprezentativne selekcije za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe.

Bosna i Hercegovina je u konkurenciji Kosovo, Armenija i Gruzija, ipak dobila povjerenje Evropske rukometne federacije za organizaciju ovog turnira.

“Kada smo dobili poziv EHF za ovaj ženski turnir, odlučili smo se da se prijavimo kao organizatori turnira koji bi se odigrao krajem maja i početkom juna. Sa pozivom su bili upoznati članovi Upravnog odbora, a na našu veliku radost, OŽRK Jedinstvo se ponudilo da bude tehnički organizator turnira. Turnir je veliki i na njemu učestvuje devet ekipa, a to je od nas tražilo odgovarajuće smještajne kapacitete sa 3 i 4 zvjezdice, kao i dvoranu koja ispunjava zahtjeve EHF. U proteklom periodu smo završavali aplikaciju, a tu stvarno želim istaći kooperativnost ljudi iz Tuzle, kao i podršku članova UO”, istakla je Lejla Hairlahović, Generalni sekretar RS BiH.

Izvor: Svijet rukometaMožda će Vas zanimati i:

Back to top button