Sport

Filip Erić prvi put branio cijelu utakmicu za Slobodu: Stalno dobijam pohvale, ali to mi je motiv da vrijedno radimNogometaši Slobode u subotu su u Bijeljini sa minimalnih 1:0 savladali Radnik, te upisali veoma važnu pobjedu i ostali u borbi za Evropu.

Svih 90 minuta na golu Slobode upisao je mladi Filip Erić, koji je pokazao svoje kvalitete, te sačuvao mrežu neokrznutom. Dobio je pohvale od svojih saigrača, stručnog štaba ali i navijača tima sa Tušnja. Erić je u Tuzlu stigao iz zvorničke Drine, a mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

Možda će Vas zanimati i:

“Upisao sam svojih prvih 90 minuta poslije skoro godinu dana od kako sam u Slobodi. Dugo sam čekao ovu priliku i mogu reći da sam zadovoljan debijem u dresu Slobode s obzirom da je utakmica bila izuzetno zahtjevna i teška za sve nas, možda i više nego što sam očekivao da će biti, ali najbitnije je da smo upisali veoma važna tri boda i za mene da smo sačuvali mrežu. Pa pohvale sam dobio sa svih strana, od svih ljudi iz kluba, navijača, saigrača, prijatelja, a naravno da mi godi pohvala, posebno od šefa Vlade Jagodića i Mirsada Dedića, ali to treba samo da mi bude motiv da nastavim vrijedno da radim i da ostanem na zemlji. Ova utakmica je bila i prošla i okrećemo se dalje. Na meni je da dajem svaki trening 100 posto od sebe, a na šefovima je da odluče ko će na gol”, jasan je bio mladi golman.

Sloboda će u subotu u goste Krupi. Tuzlaci će tražiti nove bodove.

“Nimalo lako gostovanje nas očekuje u Krupi i znamo da igraju na plastici i da moramo biti spremni za tu podlogu. Krupa je ekipa koja je pokazala da nema šta da izgubi u playoff-u i da će pogotovo kući igrati otvoreno sa svakim. Ova pobjeda u Bijeljini bi dobila još više na značaju ako bismo uspjeli da ostvarimo što bolji rezultat protiv Krupe i vjerujem u svoje saigrače da će ko god bude u sastavu dati 100 posto i ne vjerujem da će rezultat na kraju izostati”, kazao je 22-godišnji čuvar mreže FK Sloboda Filip Erić.

Izvor: sportsport.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button