LifestyleZanimljivosti i zabava

Evo zašto za doručak treba jesti banane


Volite li banane, ova bi dijeta mogla biti rješenje za vas. Ali nemojte se uplašiti, od vas ne zahtijeva da se hranite isključivo bananama, već potiče na jedenje voća, traži od vas da osvijestite osjećaj gladi i punoće i ne večerate nakon 20 sati. Ključ uspjeha je u tome da možete jesti ono što obično jedete, ali trebate prestati kada osjetite da ste 80 posto siti, a nakon večere morate preskočiti desert. Također se savjetuje da krenete na počinak prije ponoći jer se dobar noćni san smatra izuzetno važnim za zdravlje i smanjivanje stresa, te da vodite dnevnik prehrane.

Iako kritičari ove dijete tvrde da nema dokaza da ona djeluje, već da je gubitak kilograma isključivo posljedica unosa manjeg broja kalorija, svjedočanstva govore da ona uistinu djeluje.

Za doručak treba jesti banane i popiti dvije čaše vode sobne temperature. Banane treba jesti isključivo u sirovom obliku. Možete ih zamijeniti nekim drugim voćem, ali samo jednom vrstom po obroku. Ako ste nakon banana još gladni, morate pričekati 30 minuta prije nego pojedete nešto drugo.

Za ručak i večeru možete jesti ono što obično jedete za ručak i večeru, ali za ručak se preporučuje japanska hrana, pogotovo riža. Dopušten je jedan usputni obrok popodne i to je jedino vrijeme kada su vam dozvoljeni slatkiši. Također, dijeta preporučuje da izbjegavate mliječne proizvode i sladoled.

Uz dijetu savjetuju se svakodnevna šetnja i vježbanje, ali samo ukoliko ne povećavaju razinu stresa. Ovo su prednosti dijete. Ne morate se brinuti zbog toga šta ćete jesti, već samo izbacite mliječne proizvode i izvježbate se da prestanete jesti prije osjećaja sitosti. Kuhati možete ono što obično kuhate, ali treba izbjegavati pakovanu gotovu hranu. Ova bi vam dijeta trebala biti privlačna ako niste još spremni radikalno promijeniti navike i prehranu. Ona se smatra postupnim prelazom prema zdravoj prehrani. Svaka zdrava dijeta, a ova se svakako ubraja u njih, pomoći će u držanju pod kontrolom dijabetesa, holesterola, visokog tlaka i srčanih bolesti. Ukoliko želite, odlučite se za ovu dijetu koju vam preporučujemo.

Merima Babić/OslobođenjeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button