Sport

Elvedin Begić: Cilj je pomoći našim klubovima u infrastrukturi


Nakon što je završena Izborna Skupština Nogometnog saveza BiH, uslijedila je i press konferencija u kojoj se novi – stari predsjednik Elvedin Begić obratio medijima.

U naredne četiri godine Elvedin Begić će obavljati fuknciju predsjednika, dok će potpredsjednici biti Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

Begić je medijima rekao da je pred njim važan period u kojem će nastaviti da dokazuje da je zasluženo dobio veliki broj glasova.

“Nisam oduvijek želio da budem predsjednik, ali sam na nagovor generalnog sekretara UEFA-e i još nekoliko važnih ljudi odlučio da ostanem. Došao sam u poziciju u kojoj nema povratka i morao sam prihvatiti ovaj poziv”, istakao je Begić.

“U nastavku mandata idemo sa kontinuiranim radom na projektima koji su već započeli. Želimo podići standarde u svim selekcijama. Naravno, prvo u seniorskoj reprezentaciji, ali i u svim ostalim. Uvijek smo imali problema, uvijek ćemo ih imati, ali ćemo se potruditi da ih svedemo na minimum. Jedan od ciljeva će biti i pomoć našim klubovima, kako u infrastrukturi, tako i u sportskom segmentu. Tako ćemo poboljšati uvjete i za rad sportskih klubova i reprezentacija, a samim tim i rezultate”, zaključio je Begić.Back to top button