Sastojci:
500 g kadaifa,
1,5 šolja ulja,
2 šolje vode,
2 šolje šećera,
štapić cimeta.
Za kremu:
2 kašike pudinga od vanilije,
5 šolja mlijeka,
1 šolja šećera,
250 g tučenog vrhnja,
pistacije za posipanje.
Priprema:
- Kadaif rasporedite na dno pravougaone vatrostalne posude. Poprskajte ga uljem i stavite da se peče na 160 stepeni, sve dok ne porumeni.
- Stavite sastojke za agdu – šećer i vodu – i pustite da se kuha oko pet minuta, pa prelijte preko ohlađenog kadaifa. Provjerite prstima da li je dobro natopljen, pa ako je previše suh, pripremite još sirupa.
- Vatrostalnu posudu stavite u čistu najlon kesu i pokrijte kuhinjskom krpom dok pripremite kremu. U dublju posudu stavite mlijeko i zagrijte. Dio mlijeka izvadite u drugu posudu te razmutite puding i nepunu šolju šećera. Ovu mješavinu sipajte u ključalo mlijeko i uz stalno miješanje zagrijavajte na umjerenoj temperaturi da se zgusne.
- Ostavite da se malo ohladi, pa rasporedite po kadaifu. Premažite i tučenim vrhnjem pa pospite isjeckanim pistacijama.