KulturaTuzla

Dodijeljena godišnja priznanja na 20. Danima Mladih Tuzle

Održano je ukupno 20 različitih događaja iz oblasti kulture, umjetnosti, edukacije i informisanja, uz podršku Grada TuzlaU periodu od 3. do 31. marta 2024. godine u Tuzli su se održali “20. Dani Mladih Tuzle”, kojima se obilježilo 20 godina uspješnog i kontinuiranog rada Udruženja “Mladi Tuzle” i Pozorišta mladih Tuzle. Tokom ovog perioda, na sceni Pozorišta mladih Tuzle i u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla, održano je ukupno 20 različitih događaja iz oblasti kulture, umjetnosti, edukacije i informisanja, uz podršku Grada Tuzla.

Događaji su se održavali i na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona uz podršku Skupštine Tuzlanskog kantona, a sve pod motom “Dvadeset godina pripreme za život”. Ove godine aktivno je učestvovalo 200 volontera svih dobnih grupa, dok je broj posjetilaca događaja iznosio 8145. Krajem marta, Centar za dramski odgoj Bosne i Hercegovine dodijelio je dvije međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja u regiji: Amila Beširović nagrađena je s “Grozdaninom Kikotom”, dok je Pozorište mladih Tuzle dobilo specijalno priznanje za doprinos razvoju dramskog odgoja.

Na svečanosti održanoj u subotu, 30.3.2024. godine na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, dodijeljena su godišnja priznanja za doprinos u razvoju Mladih Tuzle u 2023. godini. Svečanost je bila održana pred prepunom salom i holom BKC TK, a Vijeće roditelja je za sve prisutne članove, roditelje, goste, prijatelje, poslovne partnere i medije pripremilo koktel.

Nagrade su uručene:

  • Za najaktivnije članove u 2023. godini: Mirza Mujagić i Mateo Marijanović
  • Za najaktivnije članice u 2023. godini: Edina Topčagić i Ajla Mušanović
  • Glumačka nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Remiri Osmanović za njen izuzetan nastup kao “Zehra” u predstavi “Ljubav Omera i Merime”
  • Kolektivna glumačka nagrada dodijeljena je glumcima u predstavi “Hoću kući”
  • Za najangažovanije roditelje/staratelje priznanje su primili Alma Trutović i Namik Trutović
  • Specijalna priznanja za doprinos razvoju Mladih Tuzle dodijeljena su: Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, Turističkoj zajednici Grada Tuzle i Zijadu Lugaviću, Gradonačelniku Tuzle. Nagrade su uručili Amila Beširović, predsjednica Udruženja “Mladi Tuzle”, i Adnan Mujkić, predsjednik Pozorišta mladih Tuzle, istaknuti borci za poboljšanje uslova života djece i mladih u Tuzli, Tuzlanskom kantonu, Bosni i Hercegovini i regiji.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button