LifestyleZanimljivosti i zabava

Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!










Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.

Ali nekada nam jednostavno ne uspjeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste spriječili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.

foto: Profimedia
  • Zagrijte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.
  • Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva.  Na tajn način jaje će se ravnomjerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.
  • Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li bjelance dobro isrpženo.
  • Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.

Stil.kurir

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button