LifestyleTuzlaU fokusu

Bajramsko druženje na Sonom trgu u Tuzli: Poruka zajedništva, ljubavi i veselja (FOTO+VIDEO)Tradicionalno bajramsko druženje koje svake godine organizuje Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Tuzla održano je danas na Sonom trgu.

Osim bajramske sofre, tradicionalne domaće kafe, sokova i kolača, organizatori su se potrudili da obezbijede i bogat kulturno-zabavni program u kojem su nastupili mnogi izvođači sevdaha, među kojima je i doajen ovog “pravca” i naš Tuzlak, Safet Dedajić, a uz pratnju Tuzlanskih tamburaša.

Možda će Vas zanimati i:

“Presretna sam kada vidim da imamo veliki broj mladih ljudi. Na njima će sutra ostati i ‘Preporod’. Sa nama su danas i mladi grada Tuzle. Zahvalna sam sponzorima, Dino Kafi, Gradu Tuzla i Kameleonu koji nas stalno prati. Želim da danas pružimo jedni drugima ruke, da ovu manifestaciju obilježimo jednim osmijehom, kafom, baklavom, sokovima… Bajram Šerif Mubarek Olsun”, rekla je u svom obraćanju predsjednica BZK “Preporod” Tuzla, Enisa Žunić.

Ispred mladih ovog grada, na početku današnjeg druženja građanima se obratio Omer Berbić.

“Kao član grupe mladih želim da vas pozovem da ovakve tradicionalne praznike obilježavamo svake godine, bez obzira koji je praznik. Želio bih pozvati sve mlade koji su otišli iz BiH da se vrate i da gradimo ovaj grad i državu zajedno i da zajedno obilježimo što više ovakvih praznika”, rekao je Berbić.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button